Klik op de aankondiging voor de website

“Feestliederen” op zondag 10 april

Met het thema 'feestliederen' treedt op zondag 10 april voor ons op het a-capella-koor Cantiamo.

Cantiamo bestaat sinds 1990. Het is een vereniging van enthousiaste mannen en vrouwen met een gezamenlijke passie voor a-capellamuziek: vocale muziek zonder begeleiding. De sopranen, alten, tenoren en bassen zorgen zelf voor een muzikaal samenspel van klanken.

In de jaren dat het koor bestaat, heeft het een uitgebreid en gevarieerd repertoire opgebouwd, dat zich kenmerkt door een grote variatie aan muziekstijlen. Stijlen die uiteenlopen van Renaissancemuziek tot eigentijdse popsongs. Zowel negro-spirituals, volksmuziek, kerkmuziek als liederen van Mozart komen hier naast elkaar voor.

De dirigent van Cantiamo is Jeroen Bosman.

Jeroen Bosman werd in 1959 in Zandvoort geboren. Zijn muzikale loopbaan begon aan het conservatorium te Arnhem, waar hij koordirectie studeerde bij Joop Schets en orgel bij Bert Matter. Hij begon met dirigeren bij een jongerenkoor in Apeldoorn. Na zijn verhuizing naar het Westen vervolgde hij zijn studie koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jan Boogaarts en Lucas Vis. In Rotterdam rondde hij deze studie af bij Barend Schuurman met een examen in de St.Laurenskerk. Direct daarna werd hij dirigent van “Die Gouwe Sanghers” te Boskoop en het Haaglands Politie Mannenkoor “Entre nous”. Hij is cursusleider geweest bij de koorcursus “Van Bach tot Beatles” aan het Trias in Rijswijk.

Informatie: http://cantiamo.bladnerv.nl

Aanvang: 15.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte.

 

 

 

 

 

 

 

Zodra het programma bekend is, vindt u dat hier op deze pagina