klik op de aankondiging of foto voor de website

 

Op zondag 20 maart 2011 concerteert voor ons het inmiddels ook bij ons bekende ensemble Musica Antiqua Delft o.l.v. Karel Smagge.

Musica Antiqua Delft is in 1999 opgericht op initiatief van Karel Smagge en Wim Looyestijn. Het is een projectensemble bestaande uit koorzangers en instrumentalisten,dat in eerste instantie erop gericht is muziek tot ca. 1800 uit te voeren. De leden, professionele musici en ervaren amateurs, zijn merendeels afkomstig uit Delft en omstreken. Het ensemble streeft naar uitvoeringen op een semi-professioneel niveau. Het ensemble maakt uiteraard gebruik van de oude uitvoeringspraktijken en de daarbij behorende instrumenten, waarbij ook de toepassing van de rethorica een grote rol speelt. Daarnaast zijn emotionaliteit in de uitvoering en een verrassende programmering zeker kenmerken van dit ensemble.

Uitgevoerd wordt o.a. de “Messe de Requiem” van André Campra (1660-1744). Dit werk voor petit et grand choeur wordt door hen in kleine bezetting uitgevoerd met 11 zangers, traverso, 2 barokviolen, altviool, viola da gamba, orgel en theorbe.

Aanvang 15.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte.