klik op foto hiernaast of hieronder voor de website

ORGELCONCERT

ARJEN LEISTRA

Zondag 22 september 2013

Orgelconcert door Arjen Leistra: een romantisch drieluik


Programma

Joseph Rheinberger (1837-1901)
Sonate no.7 f-moll opus 127
- Preludio
- Andante
- Finale

Jan Nieland (1903-1963)

Trois Morceaux

- Méditation

- Cantabilé

- Pastorale

Marcel Dupré (1886-1971)

Deuxième Symphonie op.26

- Prélude

- Intermezzo

- Toccata

Arjen Leistra
Arjen Leistra (Delft, 1973) studeerde orgel en kerkmuziek respectievelijk aan de conservatoria in Rotterdam en Den Haag. Zijn docenten waren Arie Keijzer en Ben van Oosten (orgel DM en UM) en Marijke van Klaveren en Johann Th. Lemckert (kerkmuziek en improvisatie).
In 1996 werd Arjen 2
e prijswinnaar van de "International Organcompetition" te Dublin (Ierland). Hetzelfde jaar werd Arjen Leistra benoemd tot cantor-organist van de Hoflaankerk te Rotterdam-Kralingen waar hij tevens werkzaam is als orgeldocent.
Na zijn afstuderen in 1998 vervolgde hij voor een jaar zijn orgelstudie bij Marie-Claire Alain in Parijs.
Arjen Leistra geeft orgelconcerten in heel Nederland en concerteerde ook in Engeland, Duitsland, Frankrijk en Italië. In november 2005 en februari 2008 maakte hij concerttournees naar de Verenigde Staten en gaf recitals in Florida, Georgia en South- en North Carolina.
Hij is een veelgevraagd begeleider van diverse koren op orgel en piano en als continuo-speler op eigen kistorgel.
Vanaf september 2008 is Arjen Leistra als organist verbonden aan de Grote Kerk in Schiedam. In deze kerk is hij ook dirigent van het koor Vocalis St.Jan.
Van zijn orgelspel verschenen de afgelopen jaren verschillende cd's.

 

Het concert vindt plaats in het kader van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.