klik op foto hiernaast of hieronder voor de website

Let op: De datum is gewijzigd van 20 naar 13 oktober

HAAGS MATROZENKOOR

o.l.v. Wouter Verhage

 Programma concert 13 oktober 2013

HAAGS MATROZENKOOR

o.l.v. Wouter Verhage

In Paradisum, op reis met koormuziek door de eeuwen heen

1. Antonio Vivaldi 

Gloria (Orgel)

2. W.A. Mozart

Laudate Dominum (Orgel)

3.   H. Goodall

The lord is my shepherd (Orgel)

4.   A. Bruckner

Locus Iste (A Capella)

5.   J. Rutter

Pie Jesu (Orgel)

6.  G. Palestrina

Adoramus te (A Capella)

7.  J.S. Bach

Jesu, joy of man's desiring (Orgel)

8.  W.A. Mozart

Ave Verum (Orgel)

9.  G. Fauré

In Paradisum (Orgel)

 

10.  J. Rutter

The Lord bless you and keep you (Orgel)

11.  Pianosolo Johannes

12.  Les Choristes:(Alles Piano)

1.      Vois sur ton chemin 

2.      Caresse sur l'ocean

3.      Compère Guilleri

Haags Matrozenkoor

Het Haags Matrozenkoor is opgericht in 1928 en bestaat dit jaar 85 jaar.

Vanaf 5 jaar kunnen jongens komen zingen bij het koor en vanaf 7 jaar nemen ze al deel aan echte concerten.  De jongens die u nu ziet en hoort hebben een drukbezette concertagenda, waarbij de Mattheus Passion voor de hoge stemmen altijd een belangrijke plek inneemt. De jongens blijven in de Concertklas tot de stemmutatie plaatsvindt rond hun dertiende jaar. Daarna kunnen ze verder zingen in de Tenoren/Bassenklas.

Het koor repeteert twee keer per week in verschillende naar leeftijd en individuele kwaliteit gerangschikte koorklassen. Dirigent Wouter Verhage besteedt veel aandacht aan een gedegen zangopleiding, waarbij ook het plezier in zingen belangrijk is. Zelfs in deze tijd waarin er voor kinderen zo veel buitenschoolse activiteiten zijn, blijkt het mogelijk om ieder jaar weer nieuwe jongens te vinden die in het Haags Matrozenkoor willen zingen.  Toch blijven wij altijd op zoek naar nieuw zangtalent.

Meer informatie op: www.matrozenkoor.nl

Wouter Verhage

Wouter Verhage begon zijn muzikale loopbaan met de studie docent muziek welke hij in 2007 afrondde aan het Koninklijk Conservatorium, Den Haag. In september 2011 studeerde hij aan hetzelfde instituut cum laude af voor koordirectie bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt. In hetzelfde jaar rondde hij ook de studie kerkmuziek af bij Theo Goedhart. Tevens volgde Wouter een minorstudie zang bij Kees-Jan de Koning, Michael Chance en Peter Kooij. Inmiddels zingt hij bij diverse gespecialiseerde ensembles zoals de Nederlandse Bachvereniging, Capella Amsterdam, Laurens Collegium Rotterdam, Bachkoor Holland en het Noëma-ensemble.

Naast Het Haags Matrozenkoor is Wouter ook dirigent van Kamerkoor Quodlibet en oratoriumvereniging Alphen a/d Rijn. Verder is Wouter projectmatig werkzaam bij het Nieuw Amsterdams Kinderkoor. Tevens is hij verbonden als docent aan de talentacademie van de muziekschool in Amersfoort.

Met MaNOj Kamps en Bastiaan Winkel richtte hij in Den Haag Stichting 20/21 op, met als doel (minder bekende) muziek van na 1900 voor het voetlicht te brengen, waar mogelijk in combinatie met andere kunstdisciplines.

Wouter is er vurig van overtuigd dat de Nederlandse jeugd meer zou moeten zingen, en vanuit dit ideaal zet hij zich al ruim 10 jaar in voor kinderen en jongeren op basis- en middelbare scholen. Zo organiseerde hij talloze schoolprojecten rondom klassieke muziek waarin jongeren actief participeren in productie en zo een unieke podiumervaring opdoen.

Voor Operamakers werkt Wouter als docent/dirigent, en hij is onder andere begonnen met het zingen van klassieke muziek met allochtone leerlingen op ‘zwarte scholen’ in Utrecht en Amsterdam. Namens dezelfde Stichting en bij de Nederlandse Opera maakt Wouter opera’s met bovenbouwleerlingen van de middelbare school, en er liggen nog vele spannende projecten in het verschiet.

Wim Voogd

Wim Voogd studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam.

Hij werkt als docent piano (bijvak) aan het Kon. Conservatorium en als kerkmusicus aan de H. Driekoningenparochie in Den Haag. Als pianist speelt hij veel kamermuziek: solo, met vocalisten (Duo Zinger, met sopraan Nathalie Mees), en met instrumentalisten (met fluitiste Froukje Wiebenga en altviolist Frank Goossens vormt hij het Koetshuistrio). Tevens begeleidt hij kamerkoren en is hij regelmatig te horen als organist, pianist en continuo-speler in het oratoriumrepertoire. Als dirigent leidt hij sinds januari 2013 het vocaal ensemble Quattro Stagioni.

Volgend concert:

Zondag 24 november:

Gemengd koor Gloria Deo met het ‘Caeceliaconcert’.

 

 Het concert vindt plaats in het kader van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.