CAECILIACONCERT

GEMENGD KOOR EN SCHOLA CANTORUM

Caeciliaconcert in de Bonifatiuskerk: Maria Hymnen

Gloria Deo en Gerard Legierse vieren hun 40-jarig jubileum

Het gemengd koor Gloria Deo en het Schola Cantorum onder leiding van dirigent/organist Gerard Legierse verzorgt op zondagmiddag 22 november in de Bonifatiuskerk het Caeciliaconcert. Beide parochiële koren van de Bonifatiuskerk brengen een muzikale ode aan de heilige Caecilia. Zij is patrones van de muziek, instrumentenmakers en zangers. Met dit concert viert het koor Gloria Deo eveneens zijn 40-jarig jubileum. Na afloop van het concert biedt het koor de bezoekers een drankje aan. Een week later wederom een jubileum. In de zondagviering van 11.00 uur in de Bonifatiuskerk zal het 40-jarig jubileum van onze kerkmusicus Gerard Legierse worden herdacht.

Het programma van het Caeciliaconcert staat in het teken van Maria Hymnen. De Schola Cantorum zingt o.a. een meerstemmig Magnificat van Nieland evenals een Regina Caeli van deze componist. De sopraan Annemieke Storm zingt twee Ave Maria’s van Caccini en Bach Gounod. Op het hoofdorgel wordt een werk gespeeld van J.S. Bach en Gloria Deo zingt o.a. een Magnificat van Hendrik Andriessen en het Sancta Maria van Mozart. Verder wordt van Mozart de Missa brevis in bes gezongen met de solo ‘Benedictus’ door Annemieke Storm.

Een gevarieerd muziekprogramma met schitterende composities die garant staan voor een mooi concert!

Caecilia is een Romeinse martelares en heilige in de Rooms-katholieke Kerk. Volgens de legende kwam ze uit een Romeinse voornaam geslacht Caecilia. Ze zou zeer jong zijn.

De toegang tot het concert in de Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen

 HOME