klik op het logo hiernaast of de foto hieronder voor de website

HAAGS MATROZENKOOR

25 januari: concertreeks in de Bonifatius opent met een  optreden van het Haags Matrozenkoor

Zondagmiddag 25 januari belooft weer een wel heel bijzondere muzikale middag te worden in de Bonifatiuskerk. In de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ treedt dan om 15.00 uur het Haags Matrozenkoor op, o.l.v. Wouter Verhage. Het programma dat zij brengen heet  ‘Natuurlijke klanken’: een muzikale wandeling door de jaargetijden. Het bestaat uit werken van o.a. Brahms, Mendelssohn en Grieg.  De burgemeester van Rijswijk, de heer M.J. Bezuijen, zal om 15.00 uur met een toespraak de inmiddels elfde jaargang van Muziek in de Bonifatius openen.

Het Haags Matrozenkoor bestaat al 87 jaar. Vanaf 5 jaar kunnen jongens komen zingen bij het koor en vanaf 7 jaar nemen ze dan deel aan echte concerten in binnen- en buitenland. De jongens hebben een drukbezette concertagenda, waarbij de Mattheus Passion voor de hoge stemmen altijd een bijzondere plek inneemt.

Dirigent Wouter Verhage (1984) is er vurig van overtuigd dat de Nederlandse jeugd meer zou moeten zingen. Vanuit dat ideaal zet hij zich al ruim tien jaar in voor kinderen en jongeren op basis- en middelbare scholen. Hij organiseerde talloze schoolprojecten rondom klassieke muziek waarin jongeren actief participeren in productie en zo een unieke podiumervaring opdoen.

Wouter Verhage begon zijn muzikale loopbaan met de studie docent muziek welke hij in 2007 afrondde aan het Koninklijk Conservatorium, Den Haag. In september 2011 studeerde hij aan hetzelfde instituut cum laude af voor koordirectie bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt. Naast Het Haags Matrozenkoor is Verhage ook dirigent van Kamerkoor Quodlibet en oratoriumvereniging Alphen a/d Rijn. Verder is Verhage projectmatig werkzaam bij het Nieuw Amsterdams Kinderkoor enhij is verbonden als docent aan de talentacademie van de muziekschool in Amersfoort. Met MaNOj Kamps en Bastiaan Winkel richtte hij in Den Haag Stichting 20/21 op, met als doel (minder bekende) muziek van na 1900 voor het voetlicht te brengen, waar mogelijk in combinatie met andere kunstdisciplines.

Dit concert is onderdeel van de serie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid achterin de kerk een glaasje te nuttigen.

 HOME