Voor de website klik op de aankondiging rechts of de foto hieronder

Ignace Michiels geeft orgelconcert in de Bonifatiuskerk

Op zondagmiddag 17 september om 15.00 uur kunnen orgelliefhebbers hun hart weer ophalen in de Bonifatiuskerk. In de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ bespeelt Ignace Michiels uit Gent (België) alle drie de orgels van deze kerk aan de Van Vredenburchweg in Rijswijk. Het programma luidt: ‘Muzikale orgelreis door West-Europa’

Op het Van Vulpen orgel vertrekt Ignace Michels vanuit de Zuidelijke Nederlanden naar Italië met enkele markante figuren (Van den Kerckhoven en Frescobaldi) uit de vroegbarok. Daarna maakt hij op het transeptorgel de overgang van de Duitse vroegbarok met Vincent Lübeck naar de absolute hoog barok met Johann Sebastian Bach, om dan de sprong te maken naar de 19e eeuwse romantiek met Joseph Rheinberger. In de laatste fase van het concert kiest Ignace Michels op het Kam en Van der Meulenorgel resoluut voor de Franse school. In dit komt een aantal natuurverschijnselen voorbij, zoals licht, wolken en bloemen. De apotheose van het programma eindigt met een feestelijk carillon.

Ignace Michiels (°1963) studeerde orgel, piano en klavecimbel aan het conservatorium van zijn geboortestad Brugge (België).

In 1986 werd hij laureaat aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij vervolgde zijn opleiding bij Robert Anderson in Dallas (Verenigde Staten), in Brussel bij Herman Verschraegen en bij Odile Pierre in Parijs, waar hij de Prix d’Excellence verwierf.

Aan het Koninklijk Conservatorium te Gent behaalde hij het Hoger Diploma voor orgel.

Michiels was gedurende 15 jaar dirigent van het Brugse oratoriumkoor Cantores, waarmee hij verscheidene werken van grote meesters heeft uitgevoerd. In het jaar 2001 richtte hij samen met zijn Duitse collega Gabriel Dessauer het Reger-ChorInternational op. Deze formatie bestaat uit geselecteerde Vlaamse en Duitse zangers. Tevens is hij oprichter-dirigent van het vocaal ensemble ‘De Wijngaard’.

Sinds 1991 is Ignace Michiels titularis-organist van de Sint-Salvatorskathedraal te Brugge en organisator van het Kathedraalfestival Brugge.

Zijn uitgebreide repertoire omvat onder meer het hele orgeloeuvre van Bach, Franck, Mendelssohn en Dupré, de symfonieën van Widor en Vierne en de orgelsonates van Guilmant en Rheinberger.

Tegenwoordig doceert Ignace Michiels aan het stedelijk conservatorium van Brugge en aan het conservatorium van de Gentse Hogeschool. Ook gaf hij meermaals masterclasses in de VS en zetelde in diverse jury’s van internationale orgelconcoursen. Ignace Michiels concerteert over de hele wereld en maakte diverse cd- en radio-opnames. In 2009 werd hij bekroond met de Prijs van de Sociaal-Culturele Raad van de stad Brugge.

Voor een video op YouTube klik HIER